Hijyen Manifestosu

Hijyen Manifestosu

Hijyen Manifestosu
29 Mayıs 2020

MİÇOS Ailesi Hijyen Manifestosu

Değerli Miços Ailesi,
 
Sağlığınız ve mutluluğunuz bizim için çok önemlidir.
 
Önceliğimiz sizlere hijyenik olarak, kendinizi güvende ve huzurlu hissedeceğiniz bir konaklama ve yeme-içme imkanı sunabilmektir.
 
Bunun için, yaşanan COVİD-19 Pandemisi ve daha sonra oluşabilecek diğer olası salgın riskleri nedeni ile hazırlıklı olmak için arttırdığımız hijyen ve temizlik önlemlerimizi özet olarak ve bu manifesto vasıtası ile paylaşmak isteriz.
 
Dünya Sağlık Örgütünün, T.C. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun ve Yerel Sağlık Birimlerinin görüş, öneri, tavsiye ve eğitim açıklamaları dikkate alınarak çalışma ve hizmetimize yeni düzenlemeler getirdik.
 
Öncelikle kendi içimizde yaşanabilecek bir bulaşı anında ivedilikle hareket ve iletişime geçebileceğimiz bir pandemi izleme ekibi ve eylem planı hazırladık.
 
Siz değerli misafirlerimiz ile doğrudan veya dolaylı şekilde ilişkide olan ve aynı zamanda birbirleri ile temas halinde olan çalışanlarımızın hijyeni ve bu konuda bilinçlendirilmeleri etkili bir genel hijyen uygulaması için öncelikli hassasiyetimizir.
Çalışanlarımızın işe gidiş gelişinden, kaldıkları lojmanlara, sosyal alanlarından, boş vakitlerinde geçirdikleri zamanlara, kılık kıyafetlerinden, kişisel bakımlarına ,misafirlerimizle korumaları gereken mesafe kurallarına ve kullanacakları maske, dezenfektan ve gerekli gereklere kadar bütün konular titizlikle değerlendirilmiş ve öğretilmiştir.
 
Tüm otel ve restaurantımızın bütün alanları etkili bilinen ve onaylanan Hidrojen Peroksit malzeme ile dezenfekte edilmiş ve sürekli olarak belirli periyotlatlarda eğitimini almış personelimiz tarafından dezenfekte edilmektedir.
 
Tüm Otelimiz ve Restaurantımız ile ortak kullanım alanlarımız kimyasal temizlik ürünleri konusunda uluslararası bilinirlikleri olan Diversey firması ile çalışmakta ve sertifikalı ürünler kullanmaktadır.
Bu sayede eğitimini almış personelimiz temizlik ve hijyen esnasında uygun dozda ve her alan için uygun temzilik malzemesi ve ekipmanlarla temizlik işlemleri sağlanmaktadır.
 
Tüm genel mekanlarımız ve ihtiyaç duyulan her bölgede el dezenfeksiyon aparatı ve üniteleri bulunmakta ve titizlikle takibi yapılmaktadır.
 
Gerek otelimizde gerekse Restaurant ve plajımız ile sosyal alanlarımızda güvenli fiziki mesafelar dikkate alınarak yeniden düzenlenmiştir.
 
Siz değerli misafirlerimiz ve personelimizin düzenli olarak ateş ölçümü yapılmaktadır.
 
Siz değerli misafirlerimiz için maske ve eldiven teminini sağlamaktayız.
 
Tesislerimizde kişiye özel ürünleri tercih etmekte ve kullan at ürün seçeneğimizi sunmaktayız.
 
Belli limitler dahilinde temassız özelliği bulunan pos ve ödeme cihazları kullanımımızı arttırmış bulunmaktayız.
 
Gerek otelimizde gerekse ortak kullanım alanları ile restaurantımızda kullan at temizlik bezleri ve gereçleri kullanmaktayız.
 
Check-in ve Check Out günlerinde odalarımıza bir gün ara verilerek misafir kabul etmekteyiz.
 
Kullanılan tüm havlu, nevresim ws ürünler 90 derecede ve yeterli sürede yıkanmaktadır.
 
Misafirlerimizin günlük kullanımına sunulan hoşgeldin ile buklet malzemeleri yerlerine konulmadan önce titizlikle dezenfekte edilmekte ve ek olarak el dezenfektanlarımız bu sete ilave edilmiştir.
 
Yiyecek içecek bölümümüzde kullanılan bütün bulaşıklar gerekli sıcaklıkla makinalarla yıkanmaktadır.
 
Tüm şezloglarımız ile masa ve sandalyelerimiz ortak kullanım alanları kapsamında dezenfekte edilmektedir.
 
Tesisimizin bulunduğu lokasyon merkezidir ve tam teşekküllü sağlık kurumlarına olan ulaşımı kolaydır.
 
Siz değeğerli misafirlerimize sunduğumuz veya da üretimini yaptığımız tüm malzeme ve mamüllerimiz güvenli tedarikçilerden satın alınmakta ve kontrolleri yapılmaktadır.
 
Corona viris salgınının insandan insana iletimi, enfekte olmuş bir kişiden solunum damlacıkları veya doğrudan temas yolu ile bulaşma şeklinde olmaktadır. Bu nedenle konaklama tesisleri ve restaurantlarda Misafir&Misafir, Misafir&Çalışan ve Çalışan&Çalışan ilişkileri son derece önemlidir. Miços ailesi olarak bu bilinç ile en hijyenik ve güvenli şekilde sizleri misaifr etmek bizleri mutlu edecektir
 
Saygılarımızla ...
 
  


Yorumlarınız

whatsapp